Selecteer een pagina

Een bloeiend feestje: Bloementaarten als eyecatcher op elke tafel

Bloemen zijn altijd een mooie toevoeging aan elke gelegenheid. Of het nu gaat om een bruiloft, verjaardagsfeestje, of gewoon een gezellige lunch met vrienden, bloemen zorgen voor een vrolijke en feestelijke sfeer. Maar wist je dat je bloemen ook kunt gebruiken om de tafel te versieren? Met bloementaarten creëer je een prachtige eyecatcher op elke tafel. Hieronder lees je alles wat je moet weten over bloementaarten en hoe je deze zelf kunt maken, de bloemen kun je kopen bij bloemist Wormerveer.

Wat zijn bloementaarten?

Het zijn taarten gemaakt van bloemen en groen. In plaats van de traditionele taartvulling en frosting, gebruik je bij de taarten diverse soorten bloemen, bladeren en takken om een taartachtige vorm te creëren. Het resultaat is een prachtige, kleurrijke en vooral unieke creatie die gegarandeerd de aandacht zal trekken op elk feestje.

Welke bloemen kun je gebruiken?

Het mooie van bloementaarten is dat je hiermee eindeloos kunt variëren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van kleurrijke bloemen zoals rozen, ranonkels, pioenrozen en gerbera’s. Maar ook bloemen met een meer subtiele kleur, zoals lavendel, kamille en eucalyptus, zijn prachtig om te verwerken in de taart. Let wel op dat niet alle bloemen eetbaar zijn, dus informeer altijd goed bij de bloemist welke bloemen geschikt zijn om te gebruiken in een bloementaart.

Hoe gebruik je het?

De taart is een prachtige eyecatcher op elke tafel. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar ruikt ook nog eens heerlijk. Je kunt een bloementaart gebruiken als centerpiece op een feestelijke tafel. Of maak er meerdere en plaats deze op verschillende plekken in de ruimte. Wil je de taart gebruiken als decoratie op een taart? Dan kun je de taart op een taartschaal plaatsen en er omheen cup cakes of andere lekkernijen plaatsen. Dit zorgt voor een mooie en kleurrijke presentatie

Kortom, bloementaarten zijn een prachtige en originele manier om een feestelijke gelegenheid te decoreren. Met de juiste bloemen en een beetje creativiteit, maak je binnen no-time een prachtige taart die gegarandeerd de aandacht zal trekken. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en verras je gasten met een bloeiend feestje!

Hoe maak je een bloementaart?

Het maken van de taart is eigenlijk heel simpel. Het enige wat je nodig hebt zijn verschillende soorten bloemen en groen, een ronde bakvorm, bloemistentape en steekschuim. Begin met het weken van het steekschuim in water. Zodra het steekschuim verzadigd is, plaats je deze in de bakvorm. Het steekschuim fungeert als basis voor de bloemen. Begin vervolgens met het plaatsen van de bloemen die je hebt gekocht bij bloemist Wormerveer en de bladeren in het steekschuim. Werk van buiten naar binnen en zorg ervoor dat de bloemen goed verdeeld zijn. Gebruik de bloemistentape om de stelen van de bloemen bij elkaar te houden. En voilà, je bloementaart is klaar!